zondag 6 mei 2012

Gesso en transfereren

Zo maar wat rommelen en kijken wat er uit komt. Dat heb ik hier gedaan.
Ik heb een plaatje uit een tijdschrift geknipt. Een correspondentiekaart dun ingesmeerd met gesso en daarop het plaatje (met de goede kant naar beneden) geplakt. Goed laten drogen en daarna met een vochtige vinger de bovenlaag van het plaatje afgerold.
Daarna naast het plaatje met weathered wood en milled lavender gekleurd. Nog een laagje gesso aangebracht en daarin een randstempel (zonder inkt) gezet. Weer goed laten drogen, maar de stempel was praktisch niet te zien. Toen heb ik de gesso nog maar een keer gekleurd en met een takjes stempel  met weathered wood de kanten bewerkt. Het bleef afgeven dus heb ik er wat haarlak op gespoten. Ik heb het nog niet op een kaart geplakt, want ik weet niet wat ik er van moet denken. Wat vinden jullie?? Wel graag eerlijk antwoorden hoor!!
Wat zou iemand van zo'n kaart vinden die totaal niet weet hoe het gemaakt wordt?
Ik wens jullie in ieder geval nog een hele fijne zondagavond en tot blogs!!
Groetjes, Monique


6 opmerkingen:

 1. Heel mooi Monique, zeer kunstig ook, elke kaart zie ik je evalueren!!! Echt een mooie creatie, impressionisme zou ik zeggen (ik ben nog altijd in Franse sferen!!)

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Monique een paar voorstellen: de rand zou ik wat accentueren door bv heel licht met een kleurtje inkt er over te gaan 9stempelkussen) Er zit genoeg reliëf in zo te zien dus pakt de inkt best wel leuk. De bloem op zich is prachtig, maar haal hem iets naar voren door bv. een zwarte 9gel)pen of stift te gebruiken en hem flink te omlijnen. Dan maak je hem los van de achtergrond. Mocht dat mislukken knip je hem gewoon uit en gebruik je hem verhoogd opgeplakt.
  Dit is positief en opbouwend bedoeld hoor.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Alix, wat een mooie tips van Marja! Maar allereerst wat een stoere poging van jou. Je bent al bijna klaar met de kaart na al je gerommel zoals je het noemt :-)
  Voor mijn gevoel zou de kaart idd nog wel iets verder aangekleed kunnen worden, met stempels of lint, bloemen, takjes...gewoon nog even doorrommelen zou mijn idee zijn tot je zelf tevreden bent!

  hartelijke groet, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi monique,
  leuke techniek met gesso, maar ik zou inderdaad iets meer accenten zetten, verder heel mooi resultaat...
  Groetjes van Daatje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Monique,
  Vind het zelf ook altijd lastig op deze manier werken met gesso (terwijl ik toch graag "klieder"), vandaar dat ik, net als Marja er altijd duidelijke accenten bovenop maak. Gewoon proberen wat jij het mooist vindt dus! Succes en groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het geweldig wat jij altijd maar "aanrommelt" maar het is net wat je zegt, wat vindt iemand hiervan die het verhaal erachter niet kent. Misschien inderdaad nog iets meer aankleden maar persoonlijk vind ik het weer superknap gedaan!
  Liefs Plony

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie reacties! Ik lees ze met heel veel plezier!